Nog meer te vragen?
Neem contact op

Wat de FAQ?

Hierbij onze frequently asked questions ofwel veelgestelde vragen. Wij kunnen ons voorstellen dat je toch nog een aantal vragen hebt, de meest voorkomende hebben wij alvast overzichtelijk weergegeven. Kijk of jouw vraag aan ons tussen deze vragen staat. Mocht je onverhoopt toch nog vragen hebben dan horen wij het graag, neem contact met ons op of bel ons direct op 072 202 92 81.

WAAROM ZOU IK VOOR DEBT FINANCE KIEZEN?

Omdat wij in opdracht van jou werken. Wij zijn compleet onafhankelijk van geldverstrekkers en banken. Daarom kunnen wij jouw financieringsaanvraag bij meer dan 50 verschillende banken en geldverstrekkers aanbieden. Dat betekent dat je altijd de beste deal krijgt. Daarin verzorgen wij het gehele traject. Wij bemiddelen voor je en begeleiden je van A tot Z. Zo kun jij je bezighouden met waar je goed in bent: ondernemen.

JA MAAR, IK HEB AL EEN EIGEN BANK, WAAROM ZOU IK DAAR NIET NAARTOE GAAN?

Banken veranderen. Door digitalisering en robotisering neemt de kans dat je nog een vast aanspreekpunt hebt steeds verder af. En direct contact met een bankmedewerker wordt dan al helemaal moeilijk. DEBT Finance is daarentegen je vaste aanspreekpunt. Wij gaan persoonlijk in gesprek met je om de ambities en financieringsbehoefte van je bedrijf te bespreken. Zo zijn wij niet de tegenpartij, maar staan je terzijde om je zakelijke ambities te verwezenlijken. En, ook heel belangrijk, we maken een volledige, onafhankelijke vergelijking tussen meer dan 50 verschillende aanbieders. Wij zorgen ervoor dat je de beste deal krijgt.

MAAR DIE RENTETARIEVEN EN VOORWAARDEN VAN DIE AANBIEDERS ZIJN TOCH ALLEMAAL GELIJK?

Banken en geldverstrekkers bieden verschillende rentetarieven aan die ze vaak zelf vaststellen op basis van het risico dat ze lopen. Daarnaast hanteert iedereen verschillende voorwaarden, sommige in jouw voordeel, sommige in jouw nadeel. Denk hierbij bijvoorbeeld of je privé mee tekent voor je financiering (hoofdelijke aansprakelijkheid) of niet. DEBT Finance leidt je door dat woud van regels en voorwaarden en maakt die dingen duidelijk en inzichtelijk voor je.

HOEVEEL GELD KAN IK BESPAREN ALS IK VOOR DEBT FINANCE KIES?

Laten we dat illustreren met een voorbeeld. Stel, je wilt een bedrijfspand aankopen van € 250.000. Dat geld heb je niet liquide, dus je wilt daarvoor een financiering regelen. De looptijd van een zo’n lening is 20 jaar en aflossend. Wij bieden die financieringsaanvraag niet alleen bij je huisbank aan (want dat kun je immers ook heel goed zelf), maar gaan in ons netwerk van meer dan 50 verschillende geldverstrekkers op zoek naar de beste deal. En zo kun je al gauw meer dan € 50.000 besparen over de gehele looptijd. 


VAN BANK OVERSTAPPEN, IS DAT NIET HEEL LASTIG?

Het overstappen naar een andere bank voor jouw specifieke financieringsaanvraag is tegenwoordig door de overstapservice een stuk eenvoudiger. Dat is een gezamenlijk initiatief van banken in Nederland om het overzetten van bijvoorbeeld een betaalrekening van de ene naar de andere bank makkelijker te maken. Wil je weten hoe dat werkt? 

BEKIJK DE ANIMATIE

MET WELKE GELDVERSTREKKERS WERKT DEBT FINANCE ALLEMAAL SAMEN?

Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van meer dan 50 verschillende geldverstrekkers in heel Nederland. Uiteraard horen daar ook de grootbanken als ABN AMRO, ING en Rabobank bij.

IS DEBT FINANCE ECHT ONAFHANKELIJK? WERKEN JULLIE NIET GEWOON IN OPDRACHT VAN GELDVERSTREKKERS?

Hier kunnen we heel kort over zijn: nee. DEBT Finance is geheel onafhankelijk en ontvangt geen financiële vergoedingen van geldschieters. Wij werken alleen in opdracht van en voor ondernemers zoals jij en zorgen dat jij de beste deal krijgt.

KAN IK MIJN FINANCIERINGSAANVRAAG NIET BETER BIJ MIJN ACCOUNTANT NEERLEGGEN?

Accountants zijn natuurlijk heel nuttig, maar zij beperken zich over het algemeen tot een financiële onderbouwing van je investeringsplannen. Daarbij maken ze de achtergrond niet echt heel inzichtelijk. Denk hierbij aan het verdienmodel, met wie je zaken doet, waar je voorraad staat en hoe je de verschillende bedrijfsrisico’s hebt afgedicht. Als dit soort zaken ontbreken in je aanvraag, dan gaat de bank waarschijnlijk aanvullende vragen stellen. Want ze kunnen dan immers niet goed de risico’s inschatten. En zoiets vertraagt het proces aanmerkelijk. Sterker nog, hierdoor kan je financieringsvraag zelfs worden afgewezen! Wij spreken de taal van banken en hebben al jarenlange ervaring met financieringsaanvragen. Bovendien zijn wij altijd op de hoogte van het actuele financieringsbeleid.

DEBT Finance altijd de beste deal!